keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Jatkoa esoteriaan: korjattua numerologiaa


Johdatus esoteriaan -teksti pätee pääpiirteissään, mutta pyhät numerot ovat
1: Amarth (oikea käsi, peukalo)
2: Estellor (oikea käsi, nimetön)
3. Daegor (vasen käsi, nimetön)
4: Anor (vasen käsi, peukalo)
5: Nartan (vasen käsi, etusormi)
6: Gurthband (vasen käsi, keskisormi)
7: Barahir (oikea käsi, keskisormi)
8: Alcatur (oikea käsi, etusormi)
9: Elthoniel (oikea käsi, pikkurilli)
10 [myös 0 ja ääretön]: Ancalôk (vasen käsi, pikkurilli)

Kun kädet koukistetaan rinnan eteen niin, että oikeassa kädessä peukalo osoittaa ylös ja vasemmassa alas kämmeneiden ollessa vastakkain, muodostuu sormista pyörä, jossa jokaisen sormen toisen käden vastinpari on täsmälleen toisella puolella pyörää.Kun sormet on numeroitu ylläolevan mukaisesti, ovat vierekkäiset pyörän numerot aina parillinen ja pariton. Suurin pariton numero ja suurin parillinen numero ovat vastakkain, kuten myös pienin pariton numero ja pienin parillinen numero. Suurimman parillisen numeron vieressä ovat pienimmät parittomat numerot ja suurimman parittoman numeron vieressä pienimmät parilliset numerot. Kun kumman tahansa peukalon ja etusormen numerot lasketaan yhteen, saadaan luku 9, ja samaan lukuun päästään laskettaessa yhteen keskisormen ja nimettömän arvot. Oikean käden pikkurillin arvo on itsessään 9. Vasemman käden pikkurilli on poikkeuksellisesti arvoltaan 10, mutta sillä on arvonaan myös absoluutit 0 ja ääretön. Tätä sormea pidetäänkin olemukseltaan kaoottisena.

Yhdeksän ymmärretään harmonian lukuna, ja sen takia useimmat jumalat tai yliluonnolliset voimat esiintyvät pareina. Oikean käden jumaluuksista Amarth ja Alcatur ovat läheisessä liitossa samoin kuin Barahir ja Estellor. Vasemmassa kädessä vastaavasti Anor ja Nartan ovat liittolaisia kuten Gurthband ja Daegor. Oikeassa kädessä Elthoniel on oma itsenäinen kokonaisuutensa kun taas vasemmassa kädessä Ancalók edustaa kaaosta. Harmonisia yhdeksän kokonaisuuksia on yhteensä kolme; kolme kertaa kolme on yhdeksän ja kolme kertaa yhdeksän on kolme potenssiin kolme.

Kolmetoista ymmärretään puolestaan vastakkaisuuden luvuksi. Se löytyy pyörästä neljällä tavalla. Ensinnäkin pyörässä vierekkäisissä peukalon ja pikkusormen kohtaamisissa (Ancalôk+Daegor ja Elthoniel+Anor) ja toisekseen (pyörässä vastakkaisten) etusormien (Alcatur+Nartan) ja keskisormien (Barahir+Gurthband) kohtaamisissa.

Mitä näiden kaikkien väkien ja voimien yhteydet sitten tarkoittavat käytännössä? Siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti